Home | Pomsky karakter: wat moet je echt weten?

Pomsky karakter: wat moet je echt weten?

⏱ Leestijd: 5 minuten

De Pomsky is een kruising tussen twee hondenrassen. Je weet daardoor nooit zeker hoe het karakter van de hond zal zijn. De ene keer zal de hond meer eigenschappen van de Siberische Husky hebben en de andere keer juist iets meer van de Pomeriaan.

Maar de Pomsky heeft wel een aantal karaktereigenschappen die hij/zij eigenlijk altijd wel heeft. Deze hond is energiek, gezellig en heel erg aanhankelijk. Het is een echte familiehond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Pomsky nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Pomsky!

De Pomsky heeft een goed gevoel voor humor

Deze hond weet heel goed dat hij met gek gedrag de lachers op zijn/haar hand krijgt. De Pomsky zal dan ook alles uit de kast halen om maar de aandacht te krijgen. En zeker weten dat jij als baasje daar enorm om zult moeten lachen.

De Pomsky is ook nieuwsgierig en enthousiast. De hond wil graag nieuwe dingen leren. Het liefst natuurlijk samen met zijn baas. Want deze hond is een echte familiehond. Hij hecht zich sterk aan zijn/haar gezin en aan baasje.

De Pomsky bruist van de energie

De Pomsky is een energieke en beweeglijke hond. Deze hond zit ook hoog in zijn/haar energie. Dat wil zeggen dat er niet veel voor nodig is om deze hond enthousiast te krijgen. Ze zijn vaak zelfs iets té enthousiast. Daarom heeft deze hond een consequente en duidelijke opvoeding nodig.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Pomsky wordt ook uitgebreid behandeld in Pomsky Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Pomsky kan goed met kinderen en dieren overweg

Deze hond is ook enorm sociaal. Dit ras kan goed met kinderen en dieren overweg. De Pomsky is dus een echte gezinshond. Hij/zij houdt van mensen en is gek op aandacht.

Het is wel belangrijk dat je de Pomsky goed socialiseert en goed opvoedt. Maar dat is eigenlijk met iedere hond het geval. Ondanks dat de Pomsky zo goed met kinderen overweg kan, is het niet verstandig om de hond alleen met kleine kinderen te laten.

Het beste past de Pomsky bij iets oudere kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 6 weten vaak wel dat ze voorzichtig met de hond om moeten gaan. Terwijl kleinere kinderen de Pomsky vaak voor een echte knuffelbeer aanzien. Hierdoor kunnen ze soms te hardhandig met de Pomsky omgaan, waardoor de hond een traumatische ervaring krijgt.

Ook in een gezin zonder kinderen kan de Pomsky goed opgroeien.

De Pomsky is een hond die van alle gezinsleden houdt. Maar je merkt al snel dat de hond zich toch het meest zal hechten aan één persoon. Hij/zij zal die persoon zelf uitkiezen en laat zich hierdoor niet beïnvloeden door andere gezinsleden.

De Pomsky kan zich goed aanpassen

Hoewel deze hond enorm veel energie heeft, kan hij/zij zich goed aan zijn baas en aan situaties aanpassen. Hij/zij past zich aan de levensstijl van zijn/haar baas. Ben je als baas niet zo actief, dan kan de Pomsky dat ook accepteren. Als hij/zij de dagelijkse wandelingen maar krijgt.

Voor de hond is het wel fijn om zijn/haar energie kwijt te kunnen, bijvoorbeeld in een omheinde tuin. En andere leuke manier om de Pomsky zijn/haar energie kwijt te laten is om lekker te spelen. Je kunt hem/haar bijvoorbeeld heel blij maken met behendigheidsspelletjes of speurspelletjes.

Houd er wel rekening mee dat de Pomsky een vocale hond is. Hij/zij laat graag van zich horen. Honden van dit ras kunnen zelfs een beetje huilen of gillen. Dit hebben ze van de Husky. Vooral voor je buren kan dit erg vervelende zijn.

De hond zal het huilende geluid zeker maken als hij/zij vaak alleen thuis wordt gelaten. Je kunt het gillen en huilen van de Pomsky met de juiste training verminderen. Helemaal afleren is vaak niet mogelijk. Ga sowieso altijd met je hond op cursus. Daar leren jij en je hond de basiscommando’s. En je kunt daar tips en handvatten krijgen die je kunt gebruiken bij de opvoeding van je Pomsky.

Het trainen van je Pomsky

Je Pomsky moet je trainen door middel van positieve trainingstechnieken. Je moet goed gedrag belonen in plaats van slecht gedrag te straffen. Dat kun je doen door hem/haar veel lof te geven, door hem iets lekkers te geven, of door een leuk spel met hem te spelen.

Als je deze techniek toepast, dan zal de hond snel leren. En hij/zij zal er ook veel lol in hebben. Een opvoeding met harde hand is niet geschikt voor de Pomsky. De hond zal hier alleen maar gefrustreerd van raken. En dat zal leiden tot constructief en ongewenst gedrag.

De Pomsky vindt het leuk om dingen te ondernemen samen het baasje. Een training ziet de hond dan ook als een geweldig spel. Hij zal vrolijk meedoen en je zult zien dat hij/zij binnen no-time allerlei nieuwe dingen heeft geleerd. Als je hem/haar goed beloond voor zijn goede gedrag.

Het temperament van de Pomsky

Wat het exacte temperament van je Pomsky zal zijn, is afhankelijk van het temperament van zijn/haar ouders, van de genen die hij/zij erft, maar ook van de socialisatie die hij/zij heeft doorgemaakt. Hoe beter de socialisatie hoe liefdevoller en vrolijker deze hond zal zijn.

Over het algemeen is een goed gesocialiseerde Pomsky een energieke en speelse hond die makkelijk te trainen is. Honden van dit ras hebben een zachtaardig karakter.

De Pomsky als waakhond?

De Pomsky zal ongewenste gasten afschrikken met geblaf en gegil. Maar een echte waakhond? Dat is het niet. Daarvoor is de Pomsky te klein. En te goedaardig. Honden van dit ras lijken qua uiterlijk op een wolf, maar hun karakter is meer te vergelijken met een kat. Ze zullen eerder wegduiken dan de aanval in te zetten.

Toch kan de Pomsky wel dominant zijn. Hij/zij wil graag de leider in het gezin zijn. Het is daarom belangrijk dat de hond weet wie de echte leider van het gezin is. Daarom is die consequente opvoeding zo ontzettend belangrijk.

Als de Pomsky goed gesocialiseerd en opgevoed is, dan is een gezellige en liefdevolle hond. Het is een echte gezinshond. Hij/zij vindt het heerlijk om met kinderen of met andere honden te spelen.

De Pomsky houdt van wandelen, maar hoeft niet extreem lang te wandelen. Ook wordt deze hond blij van leuke mentale spelletjes.

Dit type baasje is geschikt voor de Pomsky

De Pomsky is een hond die goed opgevoed moet worden. Daarnaast is het een hond die zich makkelijk kan aanpassen aan iedere situatie. Hij/zij heeft veel energie, maar dat wil niet direct zeggen dat er uren per dag met deze hond gelopen moet worden. De perfecte baas voor de Pomsky kan bijna iedereen zijn.

Je moet aan een aantal eigenschappen voldoen. Zo moet je al wat ervaring met honden hebben, of in ieder geval weten hoe je moet honden om moet gaan. Goed inlezen in het ras en in het karakter van de hond is zeker aan te raden.

Je hoeft als baas van de Pomsky niet extreem actief te zijn. Het is wel fijn dat je voldoende tijd voor je hond vrij kunt maken. De Pomsky is een hond die niet graag alleen is, dus een baas die fulltime werkt en overdag niet thuis is, is echt geen opties. Tenslotte heeft deze hond een baas nodig die consequent is en als leider kan optreden.

Het perfecte baasje voor de Pomsky heeft al wat ervaring

De Pomsky heeft een baasje nodig die een natuurlijke leider is, of die honden goed begrijpt. Dat is vooral nodig omdat deze hond echt een consequente opvoeding nodig heeft. En beginnende baasjes vinden dit vaak lastig.

Dat wil dus niet zeggen dat een beginnende hondenbaas niet aan een Pomsky moet beginnen. Het is vooral belangrijk dat je van tevoren weet wat voor type baas deze hond nodig heeft. Ben jij consequent en kun je leiding nemen? Dan kun je wel eens de perfecte baas voor de Pomsky zijn.

De perfecte woonomgeving voor de Pomsky

De Pomsky kan zich goed aanpassen. Ook is het geen grote hond. Dat betekent dat deze hond zowel op een appartement als in een huis gehouden kan worden. Belangrijk is wel dat de hond zijn dagelijkse wandelingetjes krijgt.

Leer alles over jouw lieve Pomsky

Wil je álles leren over jouw Pomsky? Bekijk dan ook het Pomsky Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

De Pomsky heeft geen actieve baas nodig

Deze hond heeft veel energie, maar hij hoeft het niet per se kwijt door hele lange wandelingen. Dat betekent niet dat de Pomsky dit niet leuk vindt. Hij/zij wandelt graag, houdt van rennen en ravotten. Maar als het een dag niet kan, dan zul je dat niet snel in zijn/haar gedrag merken.

De Pomsky heeft een baasje nodig die veel aandacht en tijd voor hem/haar heeft. Het liefst een baasje dat hem overal mee naartoe kan nemen. Omdat deze hond niet graag alleen thuis is. Hij/zij kan dan ook hard gaan huilen en gillen.

De Pomsky heeft een consequente baas nodig

Eigenlijk is de enige eis voor de baas van de Pomsky dat hij/zij consequent is. Ben je dat niet? Dan zal de Pomsky snel de leiding op zich nemen. En dat kan leiden tot ongewenste situaties.

Het perfecte baasje weet dat hij/zij de leiding over deze hond moet nemen en ook dat hij/zij dat moet doen in bepaalde situaties. Ook is de perfect baas consequent en beloont hij/zij goed gedrag en negeert hij/zij slecht en/of ongewenst gedrag.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Pomsky?

Bekijk dan het Pomsky Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de lieve Pomsky mini

Maak kennis met de lieve Pomsky mini

De Pomeriaanse Husky, ook wel de Pomsky genoemd of de mini-Husky, is een hele lieve, schattige en aanhankelijke kruising die nog maar recent is ontstaan. Het is een product van de trend om ‘designerhonden’ te creëren – kruisingen tussen allerlei viervoeters...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Pomsky wilde weten in één compleet e-book!”

Pomsky Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Pomsky!

  • Wil je een Pomsky kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Pomsky zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Pomsky trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Pomsky de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Pomskies en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Pomsky Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Pomsky Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Het Pomsky Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload